Barcelona-Sitges International Vintage Car Rally

Rally Barcelona Sitges 2023
Rally Barcelona Sitges 2023

Op 11 en 12 maart 2023 is de 65ste editie van de Barcelona-Sitges International Vintage Car Rally. In dit weekend zal de traditionele karavaan van oldtimers, veelal meer dan honderd jaar oud, opnieuw door de hoofdstraten van beide steden rijden, evenals de wegen die ze met elkaar verbinden.

Deze rally is unieke en een van de meest charismatische in zijn soort in heel Spanje en erkend op Europees niveau.

Rally Barcelona Sitges
Rally Barcelona Sitges


Zoals elk jaar zal het evenement, van niet-competitieve aard zijn De vele deelnemers uit alle windhoeken, zullen wederom veel publiek aantrekken  dat de historische voertuigen graag in actie wil zien, vooral op het spectaculaire gedeelte – afgesloten voor verkeer – van de mythische ‘Costas del Garraf’.

De Barcelona-Sitges Rally niet alleen een eerbetoon is aan de technologie en mobiliteit van het begin van de 20e eeuw – zonder welke we de vooruitgang van vandaag niet zouden kunnen begrijpen – maar ook aan de modetrends van die tijd, aangezien alle deelnemers kleding moeten dragen kenmerkend zijn voor de productiejaren van hun voertuig.

Alle auto’s die deelnemen zijn van 1928 of ouder. Motoren zijn vanaf 1938 of ouder.

Op zaterdag 11 maart zullen alle voertuigen tentoongesteld staan voor l’illa diagonal shopping centre in Barcelona.

Op zondag 12 maart zullen de voertuigen van 10:30 vertrekken. Ongeveer 2 uur na het vertrek vanuit Barcelona zal het eerste voertuig arriveren in Sitges.

Website van de organisatie: Rally Barcelona Sitges

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*