Mercat Dominical de Sant Antoni.

Mercat Dominical de Sant Antoni
Mercat Dominical de Sant Antoni

De Mercat Dominical de Sant Antoni is een van de meest bijzondere en charmante plekken in Barcelona. Het is een markt die elke zondagochtend vanaf 10:00 t/m 19:00 wordt gehouden rond de historische ijzeren markt van Sant Antoni, ontworpen door Antoni Rovira i Trias in de 19e eeuw. De markt is gespecialiseerd in boeken, tijdschriften, ruilkaarten, postkaarten, films en videogames, en is de grootste van zijn soort in de wereld. Het is een paradijs voor liefhebbers van cultuur, verzamelen en nostalgie, waar je allerlei schatten kunt vinden, van oude romans tot zeldzame strips, van vintage posters tot retro spelconsoles.

Mercat Dominical de Sant Antoni
Mercat Dominical de Sant Antoni

De Mercat Dominical de Sant Antoni heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot 1936, toen de eerste kraampjes werden opgezet langs de Avinguda del Paral·lel. Later verhuisden ze naar de Carrer d’Urgell en de Ronda de Sant Antoni, waar ze nog steeds zijn. Sommige van de huidige verkopers zijn de kleinkinderen of achterkleinkinderen van de oorspronkelijke handelaren, die de markt hebben gemaakt tot een levendige en gezellige ruimte. De markt heeft zich ook aangepast aan de veranderende smaken en trends van de generaties, en biedt nu een breed scala aan producten, van klassieke literatuur tot manga, van ansichtkaarten tot dvd’s.

Mercat Dominical de Sant Antoni
Mercat Dominical de Sant Antoni

De Mercat Dominical de Sant Antoni heeft onlangs een belangrijke renovatie ondergaan, samen met de ijzeren markt waar hij omheen ligt. Het project, dat in 2009 begon en in 2018 werd voltooid en had als doel de markt te moderniseren, te verbeteren en toegankelijker te maken, zonder zijn essentie en charme te verliezen. De markt heeft nu nieuwe diensten voor handelaren en klanten, zoals een ondergrondse parkeergarage, een bibliotheek, een multifunctionele ruimte en een museum. De markt is ook beter geïntegreerd in de buurt, en draagt bij aan de sociale en culturele dynamiek van Sant Antoni.

Mercat Dominical de Sant Antoni
Mercat Dominical de Sant Antoni

De Mercat Dominical de Sant Antoni is een must-see voor iedereen die Barcelona bezoekt of er woont. Het is een plek waar je kunt genieten van de sfeer, de mensen, de kleuren en de geuren van een unieke markt. Het is een plek waar je kunt ontdekken, leren, delen en dromen. Het is een plek waar je je kunt laten verrassen door de magie van de boeken en de cultuur.

Locatie: Carrer del Comte d’Urgell 1 Barcelona
OV: Bus D50 & V11 halte: Ronda Sant Pau – Parlament. Metro L2 Sant Antoni
Datum: Elke zondag vanaf 10:00 t/m 19:00
Wersite: Mercat Dominical de Sant Antoni

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*