Barcelona24.eu

Uitzicht over Barcelona
Uitzicht over Barcelona

Welkom op de sit barcelona24.eu. Een site met info over de bruisende stad Barcelona.

Barcelona; een stad in Spanje, of moeten we zeggen in Catalonië?

Officieel ligt het in Spanje in de autonome regio Catalunya zoals het in het Catalaans wordt genoemd. Barcelona is de hoofdstad van de provincie Barcelona en Catalonië.

De eerste tekenen van bewoning in de omgeving van Barcelona dateren vanaf 2000 tot 1500 jaar voor christus.

De stad is bekend om zijn Gotische wijk en modernistische woonhuizen, zijn 9 bouwwerken die op de werelderfgoedlijst staan. Uiteraard staat de stad ook bekend om zijn gezellig sfeer.

Welkom op deze site over Barna zoals de inwoners deze stad noemen.

Rambla de Mar
Rambla de Mar

Inmiddels telt de huidige stad 1,6 miljoen inwoners. Als metropool met zijn voorsteden is het een totaal van ongeveer 5 miljoen.
De inwoners staan bekend als harde werkers, die zich ook prima kunnen ontspannen. De stad is een belangrijke internationale handels- en industriestad, met een van de belangrijkste havens in Europa.
De meeste industrie is in de voorsteden gevestigd. Hiernaast zorgt ook het toerisme ervoor dat Barcelona een erg internationale stad is.
In de stad voel en zie je ook duidelijk de streekidentiteit van Catalonië, en men spreekt er naast Spaans ook Catalaans. Met een rijke culturele geschiedenis met lokale festivals, een streekeigen gastronomie en een bloeiende traditie van kunst en architectuur is het altijd een genot om in deze stad te zijn.

Poster Festa de Sant Josep Oriol 2023
Poster Festa de Sant Josep Oriol 2023

Een belangrijk onderdeel van architectuur in de stad zijn de werken van Gaudí.
Het bekendst is de Sagrada Família, de enorme kathedraal waarvan de bouw is begonnen op 19 maart 1882. Op dit moment is de verwachting in 2026 het helemaal voltooid zal zijn. Natuurlijk zijn er ook andere gebouwen van Gaudí en zijn tijdgenoten, die open zijn voor het publiek. Dit zijn onder andere Casa Batllo, Casa Amatller en La Pedrera.

Barcelona is ook stad die je als uitvalbasis kan gebruiken voor heerlijke dagtrips in de omgeving.

Malgrat de Mar
Malgrat de Mar

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*