Mercat de la Boqueria

Mercat de la Boqueria
Mercat de la Boqueria

Mercat de la Boqueria is een van de beroemdste markt van Barcelona. Gelegen aan Les Ramblas. Om precies te zijn aan Rambla St. Josep.

Met een oppervlakte van ruim 2500 m2 is het de grootste versmarkt van Spanje. Met een aanbod van onder andere van verse vis, groente en fruit. Tevenes zijn er ook markt kramen waar je al dit lekkers kunt eten.

Mercat de la Boqueria
Mercat de la Boqueria

Vele toeristen en de lokale bevolking weten de weg te vinden naar deze markt. Ooit begonnen als straatmarkt in de 13e eeuw. Vanaf 1840 werd op de plaats van het oude klooster St. Josep, inmiddels een plein, begonnen van de bouw van het begin van de markt zoals wij hem nu kennen. De huidige kenmerkende ijzer overkapping is opgebouwd eind 19e eeuw en was 1914 klaar.

Mercat de la Boqueria
Mercat de la Boqueria

Tip: koop je verse waren bij voorkeur niet bij de ingang of in het centrale gangpad. De prijzen liggen hier meestal iets hoger als verderop in de markt.

Adres: La rambla 91
OV: Metrostation Liceu
Openingstijden: Maandag t/m zaterdag 08:00 – 20:30
WWW: Mercat de la Boqueria