Bunkers del Carmel

Uitzicht Bunkers el Carmel
Uitzicht Bunkers el Carmel

Volgens vele het mooiste uitzichtpunt van Barcelona. Vele locals genieten hier van de zonsondergang en het 360 graden uitzicht over de stad (inmiddels is door klachten van omwonende door de gemeente besloten om de toegang na 19:00 af te sluiten). Onder genoten van zelf meegenomen drankjes en hapjes en soms hoor je een klein stukje muziek maken. Kortom een heerlijke romantische picknickplek bij zonsondergang.

De bunkers zijn gebouwd tijdens de Spaanse Burgeroorlog, als een militaire basis met afweergeschut tegen gevechtsvliegtuigen. In midden van de burgeroorlog, 1937, is dit luchtafweergeschut geplaatst ter bescherming van de stad. Mede door de gunstige ligging ten opzichte van de stad.

Uitzicht Bunkers el Carmel
Uitzicht Bunkers el Carmel

Door het vrij 360 graden uitzicht zijn alle bezienswaardigheden van de stad, Sagrada Familia, de berg Montjuïc, Tibidabo, maar ook de eindeloze avenues en de bebouwing langs de kust

 De bunkers liggen boven op de heuvel Turó de la Rovira, in het district Horta-Guinardó en is gratis toegankelijk. Deze locatie word ook langzaam steeds populairder bij de toeristen, mij nu zijn het vooral de locals die deze bunkers bezoeken.

Om bij Bunkers del Carmel te komen is het ’t makkelijkst om met de bus te gaan. Bus 24 komt langs Plaça de Catalunya en Passeig de Gràcia, wat vrij centrale plekken zijn om in te stappen. Stap uit bij de halte Ctra del Carmel-Gran Vista, loop Carrer de Mühlberg in, en Bunkers del Carmel zitten vervolgens na een paar honderd meter aan je rechterhand.

Uitzicht Bunkers el Carmel
Uitzicht Bunkers el Carmel

Dit is een steile wandeling van ongeveer 600 meter die 10 minuten duurt.

Een andere optie is om vanaf metrostation El Carmel de bus 119 te nemen naar halte Maria Lavernia. Vanaf hier is het nog ongeveer 3 minuten bergopwaarts.

Mocht je de juiste locatie willen zoeken op google zoek dan op MUHBA Turó de la Rovira.

Adres: Carrer de Marià Lavèrnia Barcelona
OV: bus lijn 119 halte Maria Lavernia of bus 24 halte Ctra del Carmel-Gran Vista
WWW: