Las Arenas

las arenas
las arenas

Geschiedenis en architectuur Las Arenas

Las Arenas is een voormalige stierenvechtarena in Barcelona, Spanje. Het gebouw werd geopend in 1900 en was de grootste stierenvechtarena van de stad. In 1977 vond het laatste stierengevecht in Las Arenas plaats, waarna het gebouw werd gesloten.

In 1999 werd Las Arenas gekocht door de familie Sanahuja, die het gebouw omtoverde tot een winkelcentrum. De renovatie van Las Arenas werd ontworpen door de Britse architect Richard Rogers. Het winkelcentrum werd in 2011 geopend en heeft een oppervlakte van 100.000 m².

las arenas
las arenas

Winkelen in Las Arenas

Las Arenas is een groot winkelcentrum met meer dan 100 winkels. Er zijn winkels van alle bekende merken, waaronder Zara, H&M, Mango, Bershka, Pull&Bear, Stradivarius, Sephora, MAC, Douglas, Nespresso, Fnac, Intimissimi, Calzedonia, Desigual, Casas, Claire’s, Lush, Natura, Superdry en Swarovski.

Naast winkels zijn er ook een aantal restaurants en een bioscoopcomplex in Las Arenas. Er is een bioscoop met 12 zalen, waar films in verschillende talen worden vertoond. Er zijn ook een aantal restaurants, waaronder een Italiaans restaurant, een Spaans restaurant, een Japans restaurant en een fastfoodrestaurant.

Praktische informatie

Las Arenas is geopend van maandag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot 22.00 uur. Op zondag is het winkelcentrum geopend van 11.00 uur tot 21.00 uur. De bioscoop is geopend van maandag tot en met vrijdag van 12.00 uur tot 22.00 uur, en op zaterdag en zondag van 11.00 uur tot 23.00 uur.

Het winkelcentrum ligt aan de Plaça d’Espanya in Barcelona. Het is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Er is een metrostation (L1) en een bushalte (Plaça d’Espanya) bij het winkelcentrum.

las arenas
las arenas

Tips voor een bezoek aan Las Arenas

Bezoek het uitzichtplatform op de bovenste verdieping van Las Arenas. Vanaf het uitzichtplatform heb je een prachtig uitzicht over de stad en de heuvel Montjuïc.

Bekijk de gratis foto-expositie over de (re)constructie van Las Arenas op de tweede verdieping van het winkelcentrum.

Bezoek een flamencoshow in Las Arenas. Er worden dagelijks flamencoshows gegeven in het winkelcentrum.

Neem een pauze in een van de restaurants in Las Arenas. Er zijn verschillende restaurants waar je kunt eten, van fastfood tot een uitgebreid diner.

Geniet van het winkelen in Las Arenas. Er zijn meer dan 100 winkels waar je kunt shoppen, van alle bekende merken tot lokale boetiekjes.

Adres: Gran Via de les Corts Catalanes Barcelona (Plaça d’Espanya)
OV: Metro: L1 metrostation Plaça d’Espanya Bus: A1 A2 halte Plaça d’Espanya
Openingstijden: Maandag t/ zaterdag 10:00 – 22:00 Zondag 11:00 – 23:00
WWW: Las Arenas